ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
Ένα από τα πιο σπουδαία φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Η ύπαρξη τους είναι γνωστή από το 1900. εξερευνήθησαν πρώτη φορά το 1950 από το ζεύγος Πετροχείλου.
Τα σπήλαια ονομάζονται Βλυχάδα, Αλεπότρυπα & Καταφύγι.
Το σπήλαιο της Βλυχάδας είναι ένα από τα πιο όμορφα λημναία σπήλαια του κόσμου.
Η συνολική του έκταση είναι 33,400 τ.μ. εκ των οποίων έχουν εξερευνηθεί τα 5.000 τ.μ. & έχουν βρεθεί απολυθώματα ζώων ηλικίας 2 εκατ.χρόνων.
Η θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο κυμαίνεται από 16 - 20 C & στο νερό 12C. Μια περιήγηση με την βάρκα ανάμεσα στους ονειρεμένους σταλακτίτες & σταλαγμίτες θα σας μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Με ορμητήριο το Δήμο Ασωπού, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και άλλα μέρη, όπως: την Ελαφόνησο, τη Νεάπολη, τη Μονεμβασιά, το Γεράκι, τα σπήλαια Διρού και το Μυστρά.
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Παπαδιανίκων-Δαιμονιάς και η ανάβαση σε αυτό γίνεται με πέτρινα σκαλιά. Σε αυτό υπάρχουν ερείπια οχυρωμάτων και στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής κατά τις πειρατικές και τουρκικές επιθέσεις. Είναι υπέροχος τόπος και ενδείκνυται για φυσιολάτρες. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική. Μπορεί κανείς να διακρίνει τη Γλυφάδα, το Μποζά, τον Ασωπό και γενικά όλο το Λακωνικό κόλπο.
ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙ
Αρχαίο Ναυάγιο στο ΛιμένιΤο Ναυάγιο στο Λιμένι ανήκει στην Πρώιμη Ρωμαϊκή Εποχή. Η έκταση του ναυαγίου ήταν περίπου 150τ.μ.
Το φορτίο του αποτελείτο από αμφορείς.
Το ναυάγιο έχει ήδη συληθεί, είναι της ίδιας περιόδου και του ίδιου μεγέθους πλοίου με το αντίστοιχο των Αντικυθήρων. Μέρος του φορτίου εξακολουθεί να παραμένει στο βυθό μέχρι σήμερα.
Με εξοπλισμό μια μάσκα και έναν αναπνευστήρα όλοι θα μπορούν να το δουν στο φυσικό του χώρο, κάτι σχεδόν μυθικό.
Δείτε το video