Λάρισα

Λάρισα

Μουσεία

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

  Μουσείο

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο τούρκικο τζαμί «Γενί Τζαμί» στην πλατεία Λαού και στις προθήκες του μπορούμε να θαυμάσουμε παλαιολιθικά και νεολιθικά αγγεία, όπλα και κοσμήματα αρχαϊκής εποχής καθώς και συλλογές με κλασικά και βυζαντινά ευρήματα. Πηγή : Δήμος Λαρισαίων http://www.larissa-dimos.gr/ »

 • ΜΟΥΣΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

  "ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟ"

  Μουσείο

  Ελληνομουσείο στα Αμπελάκια Το περίφημο «Ελληνομουσείο», λειτουργούσε ήδη από το 1749, στο οποίο φοίτησε ο Ρήγας Βελεστινλής και δίδαξαν φημισμένοι δάσκαλοι του γένους, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Κωνσταντίνος Κούμας. Οι Αμπελακιώτες χρηματοδότησαν και την έκδοση του περίφημου λεξικού του Άνθημου Γαζή. Πηγή : Δήμος Λαρισαίων http://www.larissa-dimos.gr/ »

 • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Μουσείο

  Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύθηκε το 1974 και εγκαινιάστηκε το 1983. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει κειμήλια, λαογραφικά αντικείμενα καθημερινότητας, παραδοσιακές φορεσιές καθώς και παραδοσιακά σταμπωτά υφάσματα του Τυρνάβου και υφαντά της Θεσσαλίας. Πηγή : Δήμος Λαρισαίων http://www.larissa-dimos.gr/ »

 • Άλλα Μουσεία

  Περισσότερα Μουσεία

  Μουσείο

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΣαρανταπΟΡΟΥ24930 94220 ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΑΝΙ Χατζηγωγου24930 2359024930 94220 »