ΓΑΛΑΞΙΔΙ
Κοντά στο Γαλαξίδι, στην περιοχή της Αγίας Ευθυμίας, λαμβάνει χώρα ειδική διαδρομή του ράλι Ακρόπολις τον Ιούνιο.

ΟΙΚΙΣΜΟΙ
Στο Δήμο Γαλαξιδιού εντάχτηκαν: η Βουνιχώρα, κτισμένη στους πρόποδες του βουνού Έλατος, σε 700μ υψόμετρο, πατρίδα των ηρώων του προεπαναστατικού αγώνα, Βουνιχουριώτη και Βλαχοθανάση. Το μικρό αλλά ιστορικό χωριό Πεντεόρια, με παρουσία και συμμετοχή στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας από την Τουρκική επιβολή και τέλος οι Άγιοι Πάντες, χωριό που αποτελείται από τρεις οικισμούς, δύο στα μεσόγεια και ένα παραλιακό, γραφικό, με υπέροχη παραλία και ψαροταβέρνες, αξιόλογο θέρετρο της περιοχής.

ΓΙΑ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ …
Οι κοινότητες, που με την πρωτεύουσα συναποτελούν το Δήμο Άμφισσας, και μπορείτε να επισκεφθείτε είναι:

Ο Ελαιώνας (Τοπόλια):
γραφικό χωριό με βαθύσκιωτα πλατάνια, άφθονα πηγαία νερά, θαυμάσιο καταρράχτη και "ζωντανή κίνηση"
το Προσήλιο (Σεγδίτσα):
το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς, το παλιό χωριό, τη Βίνιανη (κάτω χωριό στην πεδιάδα) και το όμορφο θέρετρο με το μοναστήρι της Παναγιάς, όπου μόνασε για μικρό διάστημα ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Στη θέση "Καψίτσα" της περιοχής Προσηλίου κατασκευάστηκε δασικό χωριό, οι 21 ξύλινοι οικίσκοι του οποίου είναι κυριολεκτικά χωμένοι μέσα στο ελατοδάσος
το Δροσοχώρι (Κολοβάτα):
όπου ο πληθυσμός του μετοίκησε στην Άμφισσα, αλλά επανακτίζεται ως θαυμάσιο θέρετρο
ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Κωνσταντίνος και το Σερνικάκι: τρία συνεχόμενα γραφικά χωριά απλωμένα δυτικά στον κάμπο των λιόδεντρων
η Αγία Ευθυμία:
το χωριό του Αστραπόγιαννου και του Γιάννη Σκαρίμπα, χτισμένο στα ερείπια της Αρχαίας Μυωνίας.
Επίσης στο 51ο χλμ Άμφισας-Λαμίας, λειτουργεί Μεταλλευτικό Πάρκο "Βαγονέτο"-Μουσείο Υπόγειας Εξόρυξης Βωξίτη περιοχής

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ο Παρνασσός, η Γκιώνα και τα Βαρδούσια είναι ένα από τα πιο όμορφα και πρόσφορα βουνά της Ελλάδας για τους φίλους της πεζοπορίας και της ορειβασίας. Διασχίζονται δε από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Η διαμονή των ορειβατών, γίνεται στα ορειβατικά καταφύγια: Παρνασσού, σε υψόμετρο 1900 μέτρων, Γκιώνας, σε υψόμετρο 1700 μέτρων (θέση Λάκκα Καρβούνη) και στα δύο των Βαρδουσίων.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΕΚΚΑΣ
Μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας προσφέρει το φαράγγι της Ρέκκας, που ξεκινάει από την κορυφή της Γκιώνας μέχρι την πεδιάδα της Βίνιανης (για 12 χλμ). Οι κάθετες ορθοπλαγιές που υψώνονται σε σημαντικό ύψος και η εναλλαγή του τοπίου, σε συνδυασμό με τα νερά που τρέχουν από τις τρεις πηγές, προσδίδουν μια άγρια ομορφιά και καθιστούν το φαράγγι ένα αξιόλογο μέρος για ορειβασία, για επιστημονική παρατήρηση και για περιβαλλοντική εκπαίδευση.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Το αναρριχητικό πεδίο Συκιάς με τις αρνητικές του κλίσεις, είναι ένα από τα καλύτερα κέντρα της Ευρώπης και προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις του σπορ.

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πολλές πλαγιές (θέση Κόφινας στην Άμφισσα, Προφήτης Ηλίας στο Μαλανδρίνο, περιοχή Ιτέας-Δεσφίνας και άλλες), είναι ιδανικές για πτήση με αλεξίπτωτο. Γίνονται απογειώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις του ανέμου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα: 22650-34548 και 6944-862974.

ΨΑΡΕΜΑ
Οι εκτεταμένες ακτές που βλέπουν στον Κορινθιακό κόλπο, προσφέρονται για επιφανειακό και υποβρύχιο ψάρεμα.

ΚΥΝΗΓΙ
Οι βιότοποι των βουνών της Φωκίδας, παρέχουν άφθονα θηράματα αγριόχοιρου, λαγού και ορεινής πέρδικας, ενώ η Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή Παρνασσίδας, προσελκύει πολλούς κυνηγούς από όλη τη χώρα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Το πυκνό δίκτυο δασοδρόμων, που διασχίζει όλα τα βουνά της Φωκίδας, φέρνει τον επισκέπτη κοντά σε ρέματα, βουνοκορφές, πυκνά ελατοδάση και δρυοδάση με γάργαρες πηγές και με εξαιρετικής ομορφιάς διαμορφωμένους χώρους αναψυχής: Παλιοπαναγιά Δελφών, Αγία Τριάδα Καλοσκοπής, Θέση Τσουκνίδα-Ποτιδάνειας, θέση Πούλιανη-Περιθιώτισσας, Αγία Ελεούσα, πλατεία Κυργιάς, Πολυδρόσου, Πράττα-Λάκκο-Πενταγιούς κλπ.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ
Εκτός από το σπήλαιο Επτάστομος, που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού, υπάρχουν ακόμα πολλά αξιόλογα σπήλαια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος, όπως το σπήλαιο Αγίας Ελεούσας-Πολυδρόσου, Νεραϊδοσπηλιά-Βάργιανης, Καταβόθρα-Αγόριανης κ.α