Η κερκυραϊκή ύπαιθρος διαθέτει αρκετές πηγές γλυκού νερού, ορισμένες από τις οποίες αναβλύζουν πόσιμο νερό αρίστης ποιότητος, όπως των Νυμφών, Κυπριανάδων, Κληματιάς, Βαλανιού, Αγίων Δούλων κ.α.
Στη βόρεια Κέρκυρα υπάρχουν δύο καταρράκτες (Κυπριανάδων και Νυμφών), οι οποίοι σε όλη την περίοδο των βροχών είναι ιδιαίτερα θεαματικοί καθώς πέφτουν από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων.
Οι σπουδαιότερες λιμνοθάλασσες του νησιού είναι η Αντινιώτη, του Χαλικιοπούλου και των Κορισσίων. Στο Δήμο Λευκιμμαίων σχηματίζονται οι Αλυκές της Λευκίμμης.
Στο ορεινό όγκο του Παντοκράτορα υπάρχουν δασικές εκτάσεις, μέρη με πανοραμική θεα και έντονοι γεωλογικοί σχηματισμοί, όπως τα δύο σπήλαια που βρίσκονται στην Κληματιά και στις Λούτσες. Η χαρακτηριστική ορεινή βλάστηση μεσαίου υψομέτρου περιλαμβάνει δάση δρυός που εναλλάσσονται με καλλιεργήσιμες εκτάσεις ελιάς και αμπέλου.
Ιδιαίτερα επιβλητική είναι η «πετρώδης και βραχώδης» πλευρά του βουνού η οποία αποτελεί παραδοσιακό τροφοδότη οικοδομικού υλικού (Σινιώτικη πέτρα) της ευρύτερης περιοχής.