ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΛΙΑ
Το περίφημο δάσος του Λαϊλιά, με τις οξιές και τα έλατα, απέχει 25 χλμ από την πόλη των Σερρών. Το χιονοδρομικό του κέντρο, βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 μέτρων, διαθέτει πίστα μήκους 1000 μέτρων, αναβατήρα και όμορφο χιονοδρομικό περίπτερο. Αξίζει να το επισκεφθείτε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ
Ο Αγγίτης ποταμός βγαίνει στην επιφάνεια της γης από το σπήλαιο Μαρά στο Νομό Σέρρες και συνεχίζει τη διαδρομή του στα όρια του Νομού Σερρών. Σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο Αλιστράτης, βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού με μήκος 15 χιλιόμετρα όπου χαρακτηριστικά είναι στις πλαγιές του τα βραχογραφήματα που μαρτυρούν την ύπαρξη κοινοτήτων ανθρώπων του 5ου και 6ου αιώνα. Ο ποταμός προσφέρεται για rafting και πεζοπορία στα φυσικά του μονοπάτια, που ξεκινούν από τα χωριά Συμβολή, Λευκοθέα και το Σταθμό Αγγίστας.

ΛΟΥΤΡΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ
Το υδροθεραπευτήριο του Σιδηροκάστρου διαθέτει: παραδοσιακή πισίνα τύπου χαμάμ, πισίνες SPA με υδρομασάζ και αερομασάζ και μπανιέρες υδρομασάζ.
Στο Άγκιστρο με το Βυζαντινό Λουτρό (1100 μΧ) και τις νέες σύγχρονες υποδομές, μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης, καθώς τα ιαματικά λουτρά εκτός από αυτό βοηθούν και στις ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, αρθρίτιδες και σε δεκάδες άλλα προβλήματα υγείας.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Πρόκειται για το ωραιότερο πάρκο των Σερρών, ο οποίος παράλληλα αποτελεί χώρο αναψυχής και άθλησης.