ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Στα Λουτρά, λειτουργεί καταδυτικό κέντρο
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Από τον Μέριχα ξεκινούν οι δυο βασικές διαδρομές του νησιού. Η μια οδηγεί προς τη Χώρα (7,5 χλμ) και συνεχίζει για τα Λουτρά (4,5 χλμ) και την Αγία Ειρήνη. Η άλλη οδηγεί από τον Μέριχα, στο δεύτερο από τα δύο μεγάλα χωριά, τη Δρυοπίδα (4,5 χλμ) και από εκεί στο θερινό οικισμό της γνωστής θαυματουργού Παναγιάς Κανάλας (6,5 χλμ) και τον Άγιο Δημήτριο (11 χλμ από τη διασταύρωση του δρόμου προς Κανάλα μέχρι και τον όρμο). Στην Παναγιά την Κανάλα θα δείτε το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.
ΣΠΗΛΑΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΥΛΗΣ Πρόκειται για ένα σημαντικό σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Καταφύκι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Άγιος Σώστης
Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βόρεια των Λουτρών και είναι σχετικά απομονωμένη.
Απόκρουση
Μια ήσυχη παραλία 2 χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας πάνω στο δρόμο για την Κολώνα. Είναι αμμώδης παραλία και τα νερά βαθαίνουν απότομα.
Γαϊδουρόμαντρα
Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και είναι κατάλληλη για όσους ασχολούνται με το ψαροντούφεκο.
Επισκοπή
Με πολλά αρμυρίκια που προσφέρουν πλούσιο ίσκιο, βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βόρεια του Μέριχα
Κολώνα
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου, 3 χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας. Η Κολώνα είναι μια στενή λωρίδα άμμου η οποία ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά.
Σκυλού
Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Κύθνου, είναι μια σχετικά απομονωμένη παραλία με λευκά βότσαλα, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την Δρυόπιδα.
Στυφό
Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από την Δρυόπιδα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύθνου.