ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η Θάσος είναι γνωστή τόσο για το "πράσινο", τα φυσικά τοπία και τις υπέροχες παραλίες της. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν, εκδρομές με ποδήλατο βουνού, πεζοπορία, ορειβασία, κυνήγι, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Η μορφολογία και η πλούσια φυσική ομορφιά του νησιού είναι ιδανικές για δραστηριότητες κοντά στη φύση. Υπάρχουν πολλά φυσικά μονοπάτια που ακολουθώντας τα, ανακαλύπτετε μαγευτικά τοπία. Σας προτείνουμε να πεζοπορία και ποδήλατο βουνού, στα όμορφα τοπία του νησιού.
Το Υψάριο, το πανέμορφο βουνό της Θάσου, το οποίο δεσπόζει στο κέντρο του νησιού, περιμένει τους έμπειρους περιπατητές να το προσεγγίσουν. Το χαρακτηριστικότερο σημείο εκκίνησης είναι η Ποταμιά και υπάρχει πλήρης σήμανση που σας οδηγεί ως την κορυφή του Υψάριου, μέσα από πυκνά δάση της ανατολικής και νότιας πλευράς
Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ποδήλατο βουνού περνώντας από τοπία κατάφυτα από πλατάνια, πυκνά πευκοδάση ή και ελαιώνες κυριολεκτικά από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη.
Τα υπάρχοντα μονοπάτια συνδέουν την Παναγιά, την Ποταμιά και το Υψάριο στα ανατολικά του νησιού, την Καλλιράχη, τον Πρίνο και το πανέμορφο Καζαβίτι στα δυτικά και τις Μαριές και το Θεολόγο στα νότια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η απόσταση Μαριές - Πρίνος είναι περίπου 20 χιλιόμετρα. Φυσικά, μπορείτε να οδοιπορήσετε διασπώντας σε τμήματα τη διαδρομή και διανυκτερεύοντας σε γραφικά, καταπράσινα, φιλόξενα χωριά.
Ένα άλλο μονοπάτι που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού σας οδηγεί από τη Χρυσή Αμμουδιά στο Λιμένα.


ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

Για τους φίλους της ποδηλασίας, χωρίς να χρειάζεστε ιδιαίτερη εμπειρία μπορείτε να ακολουθήσετε επιλεγμένες διαδρομές και να ανακαλύψετε καταπράσινες περιοχές. Οι ομορφότερες διαδρομές σας υποδέχονται και σας προκαλούν συνδυάζοντας την περιπέτεια με τη σωματική δραστηριότητα. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε ποδηλασία μέσα από απόκρημνες διαδρομές που ποικίλουν όχι μόνο στη δυσκολία αλλά και στη διάρκεια.
Όμως, επειδή πολλές περιοχές στην περίμετρο του νησιού, όπως ο Λιμένας, η Χρυσή Αμμουδιά και η Σκάλα Ποταμιάς αλλά και μεγάλο μέρος του περιμετρικού οδικού δικτύου του νησιού είναι εντελώς επίπεδες ή έχουν μικρές κλίσεις, ακόμα κι ένα απλό ποδήλατο θα σας προσφέρει μοναδική εμπειρία και υπέροχες απολαύσεις μέσα στην καταπράσινη φύση.
Φυσικά, για πιο απαιτητικές διαδρομές θα χρειαστεί να διαθέτετε ποδήλατο βουνού.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Πανέμορφες διαδρομές και ξεχωριστές εμπειρίες προσφέρουν τα βουνά της Θάσου με δημοφιλέστερη την ανάβαση του Υψάριο. Κάθε διαδρομή έχει να προσφέρει πανέμορφες εικόνες και δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία σπάνιας ομορφιάς.
Ειδικά οι διαδρομές που οδηγούν σε ορεινά, γραφικά, φιλόξενα χωριά όπως η Καλλιράχη, ο Πρίνος, το Καζαβίτι και οι Μαριές, θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.


ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Θάσος φαντάζει ως το ιδανικό μέρος για να αρχίσετε να εξερευνείτε το Αιγαίο, αρχίζοντας με το scuba diving.
Για τους λάτρεις του βυθού η κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkeling) είναι μία πολύ χαλαρή δραστηριότητα. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι οι τόποι με βραχώδη βυθό και ένα σχετικό βάθος έξι έως δέκα πόδια προσφέρουν το πλουσιότερο υποβρύχιο τοπίο.
Φυσικά η Θάσος ενδείκνυται και για βόλτες με βάρκα. Μπορείτε να ανακαλύψτε το όμορφο τοπίο κατά μήκος της ακτής του νησιού. Να παρατηρήσετε σπάνια υδρόβια πουλιά ίσως, -αν είστε τυχεροί- και φώκιες. Νοικιάστε μια βάρκα και επισκεφτείτε την απομονωμένες παραλίες, προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα, ή ακόμη και τα μικρά παραθαλάσσια χωριά και απολαύστε το ποτό ή το φαγητό σας σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες.