Η Ψέριμος, ένα από τα μικρά νησάκια της Δωδεκανήσου, βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο. Τους χειμερινούς μήνες ζει μέσα σε απόλυτη απομόνωση. Συνδέεται με την Κάλυμνο καθημερινά το καλοκαίρι και δυο φορές τη βδομάδα το χειμώνα (40'). Έχει καλό λιμάνι και σχετικά αραιή ακτοπλοϊκή σύνδεση που πυκνώνει το καλοκαίρι, κυρίως με τα γύρω νησιά. Στο μόλο μπορούν να αράξουν μικρά σκάφη, οπότε μπορείτε να έρθετε με το σκάφος σας για διακοπές ή για εξερεύνηση.
Το νησί είναι ορεινό, με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο φυσικό περιβάλλον αφθονεί η αυτοφυής εξαιρετικά αρωματική κάππαρη, για την οποία ήταν φημισμένο από την αρχαιότητα.
Το νησί είναι άγονο και οι περίπου 300 κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια της ελιάς, αφού σχετικά πρόσφατα, με πρωτοβουλία του δήμου, φυτεύτηκαν περίπου 6.000 ελαιόδενδρα. H Ψέριμος διαθέτει αλιευτικό καταφύγιο. Δε λείπουν και οι στοιχειώδεις τουριστικές υποδομές για τους λιγοστούς καλοκαιρινούς επισκέπτες που έρχονται για να χαρούν τις αμμουδιές του και ένα τοπίο που πραγματικά σε γαληνεύει.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Το μοναδικό πανηγύρι του νησιού είναι της Παναγίας, που γίνεται στην εκκλησία της Κοίμησης της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου.