Διάπλους του Τορωναίου κόλπου

Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις είναι ο «Διάπλους του Τορωναίου κόλπου». Ένας αγώνας μαραθώνιας κολύμβησης που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων». Επίσης η αθλητική εκδήλωση «Σιθώνεια» και η γιορτή μελιού προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών.

Κάθε χρόνο στην παραλία των Νέων Μουδανιών διοργανώνονται συναντήσεις beach soccer, beach volley και beach tennis με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Το χωριό - Η Αγία Παρασκευή
βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας, περιτριγυρισμένη από πευκοδάσος. Πήρε το όνομα της από την ομώνυμη εκκλησία στις παρυφές του χωριού. Η Αγία (όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής) έχει πλούσια ιστορική παράδοση, ενώ καταστράφηκε τρεις φορές από τους Τούρκους κατακτητές. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα ήρεμα στενά σοκάκια του χωριού και να αποδράσει σε πανέμορφες διαδρομές, που χαράσσονται μέσα στο κατάφυτο δάσος. Οι κάτοικοι του χωριού, απλοί και φιλόξενοι, θα χαρούν να σας μυήσουν στα μυστικά της μελισσοκομίας, που είναι και £κύρια απασχόληση μαζί με την καλλιέργεια της ελιάς. Στο χωριό υπάρχουν μικρά, γραφικά ταβερνάκια, όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές λιχουδιές και μεζέδες της Χαλκιδικής, που συνοδεύονται πάντα από τοπικό ούζο ή τσίπουρο.