Πλούσια ιστορία και μυθολογία, που απλώνουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω…
Όλυνθος, Άκανθος, Άφυτος, Ποτίδαια: κραταιές αρχαίες πόλεις με τείχη που έχτισαν οι άποικοι από την Ερέτρια. Στάγιρα: ο τόπος που έζησε και δίδαξε ο Αριστοτέλης.
Πετράλωνα: ένα σπήλαιο αμίμητης φυσικής ομορφιάς όπου πριν από 250.000 χρόνια έζησε ο ξακουστός «αρχάνθρωπος των Πετραλώνων». Ακρωτήρι Ποσειδίου: το αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα, με τις νεράιδες με τα σκυλίσια πρόσωπα. Κασσάνδρα: η χερσόνησος με το όνομα του γιου του αρχαίου θεού της θάλασσας Ποσειδώνα.
Ουρανούπολη, Νέα Φώκαια, Σάνη, Τορώνη, Γαλάτιστα: πέτρινοι πύργοι, σπάνια βυζαντινάκειμήλια. Νικήτη: παλαιοχριστιανικές Βασιλικές ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Ιερισσός και Νέα Ποτίδαια: τόποι μαρτυρικοί κατά την Τουρκοκρατία. Πλούσια ιστορία και μυθολογία, που απλώνουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω…
Όλυνθος, Άκανθος, Άφυτος, Ποτίδαια: κραταιές αρχαίες πόλεις με τείχη που έχτισαν οι άποικοι από την Ερέτρια. Στάγιρα: ο τόπος που έζησε και δίδαξε ο Αριστοτέλης.
Πετράλωνα: ένα σπήλαιο αμίμητης φυσικής ομορφιάς όπου πριν από 250.000 χρόνια έζησε ο ξακουστός «αρχάνθρωπος των Πετραλώνων». Ακρωτήρι Ποσειδίου: το αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα, με τις νεράιδες με τα σκυλίσια πρόσωπα. Σιθωνία: η χερσόνησος με το όνομα του γιου του αρχαίου θεού της θάλασσας Ποσειδώνα.
Ουρανούπολη, Νέα Φώκαια, Σάνη, Τορώνη, Γαλάτιστα: πέτρινοι πύργοι, σπάνια βυζαντινάκειμήλια.
Νικήτη: παλαιοχριστιανικές Βασιλικές ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Ιερισσός και Νέα Ποτίδαια: τόποι μαρτυρικοί κατά την Τουρκοκρατία. Πλούσια ιστορία και μυθολογία, που απλώνουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω…

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου