ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!..

Πεζοπόροι, η Σκιάθος σας περιμένει!..
Ελάτε για πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, την καταπράσινη Σκιάθο, σε ένα φυσικό περιβάλλον γεμάτο λουλούδια και βότανα, που θα σας μεθύσουν με τις ευωδιές τους.

Η Σκιάθος είναι το μόνο νησί του Βόρειου Αιγαίου που προσφέρει τη δυνατότητα για 25 πεζοπορικές διαδρομές, συνολικού μήκους 197 χλμ.
Τα μονοπάτια είναι καθαρισμένα και διαθέτουν καλή σήμανση
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εύκολες μέχρι και μέτριας δυσκολίας διαδρομές και ανάλογα με τις αντοχές σας και την επιλογή της διαδρομής, υπάρχουν πορείες διάρκειας από 1 μέχρι 6 ώρες.
Θα βαδίσετε μέσα σε παρθένο φυσικό περιβάλλον, θα συναντήσετε σημεία που προσφέρονται για πανοραμική θέα (μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες). Θα βρείτε στη διαδρομή σας ειδυλλιακά σημεία όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε. Τα πεζοπορικά μονοπάτια της Σκιάθου θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τους σημαντικότερους ιστορικούς τόπους του νησιού.

Ο Δήμος Σκιάθου επιβραβεύει τους πεζοπόρους!..
Κάνοντας 12 πεζοπορίες, ο Δήμος Σκιάθου σας προσφέρει ένα αναμνηστικό δώρο και έναν έπαινο, για να έχετε ένα ενθύμιο της προσπάθειάς σας.
Πραγματοποιώντας και τις 24 πεζοπορικές διαδρομές, θα λάβετε από το Δήμο Σκιάθου ένα έπαινο και το πολυπόθητο μπρούτζινο «Μετάλλιο πεζοπόρων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»
( Για επιβεβαίωση γράψτε τους κωδικούς, που δείχνουν οι ταμπέλες στη μέση των διαδρομών )

Όσοι ενδιαφέρεστε για συνοδευόμενες, ομαδικές πεζοπορίες, θα βρείτε στη διάθεσή σας έμπειρους συνοδούς, που γνωρίζουν κάθε γωνιά του νησιού (6972 705 416), email : widmann@otenet.gr

Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα φωτογραφικό σαφάρι με τζιπ, για υπέροχες φωτογραφίες τοπίου στη μοναδική φύση του νησιού.
Οι μήνες οι ιδανικοί για πεζοπορία είναι: ο Απρίλιος και ο Μάϊος την άνοιξη, καθώς επίσης ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος το φθινόπωρο.