ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ

Καραβάκια ξεκινάνε από το λιμάνι του Αθηνιού και σας κάνουν μια ολοήμερη περιήγηση σε όλα τα μυστικά της Καλντέρας.
Θα δείτε από κοντά το νησάκι της Νέας Καμένης, από λάβα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του 1712-13.
Μην χάσετε την ευκαιρία να ανηφορίσετε το μονοπάτι προς τον κρατήρα του ακόμα ενεργού ηφαίστειου που αναδίδει αέρια και ατμούς. Η αίσθηση εκεί είναι μοναδική.
Ύστερα το πλοιάριο θα σας μεταφέρει στην Παλαιά Καμένη, δημιουργημένη κατά την έκρηξη του 192 π. Χ. Εδώ υπάρχουν θερμές πηγές όπου είτε μπορείτε να κολυμπήσουμε στα ιαματικά θειούχα νερά ή να κάνετε ένα θεραπευτικό λασπόλουτρο.
Στο δυτικό μέρος της Καλντέρας βρίσκεται η Θηρασία, ένα όμορφο μικρό νησάκι με το γραφικό χωριό Μανώλας, σε κορυφή λόφου όπου μπορείτε να φτάσετε ανεβαίνοντας 145 φαρδιά σκαλιά είτε με τα πόδια, είτε στη ράχη ενός από τα τετράποδα ταξί (γαϊδουράκια).
Κατόπιν, το καραβάκι θα κατευθυνθεί προς την Οία, πλέοντας κοντά στο κάθετο τείχος των βράχων της Καλντέρας, όπου θα σας μαγέψουν τα χρώματα και οι εντυπωσιακοί κυματοειδείς σχηματισμοί των στρωμάτων της λάβας στους βράχους. Η θέα των κάτασπρων σπιτιών της Οίας, που είναι φωλιασμένα στο χείλος του βράχου σαν ένα σμήνος γλαροπούλια, θα σας γεμίσει θαυμασμό, ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη φορά που τα αντικρίζετε.
Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι του Αθηνιού. Αν θέλετε να κάνετε αυτή την εκδρομή θα πρέπει να ρωτήσετε σε κάποιο τουριστικό γραφείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΡΑ

Τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται επίσης κρουαζιέρες με δείπνο ξεκινώντας και πάλι από το λιμάνι του Αθηνιού.
Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο μαγευτικά και ιδιαίτερα αν είστε εν πλω θα μπορέσετε να το απολαύσετε καλύτερα. οι μαγικές χρυσοπόρφυρες φωτοσκιάσεις στα άσπρα σπίτια των Φηρών και της Οίας τα κύματα που βάφονται ρόδινα καθώς χτυπούν πάνω στις άγριες επιφάνειες των βράχων του αρχαίου κρατήρα.
Σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες!..
Θα ζήσετε μια μυστικιστική εμπειρία τη στιγμή που το πλοιάριο θα μοιάζει να πλέει σαν να θέλει να διαπεράσει τον άλικο δίσκο του ήλιουΚαι καθώς τα χρώματα θα απαλύνουν και θα γίνονται ροδί και μενεξελί και το φώς θα χαμηλώνει, η πλώρη στρέφεται προς την Οία,. κι εσείς θα απολαύσετε νόστιμο φαγητό και το ποτό σας καθώς και όμορφη μουσική και χορό.
Η κρουαζιέρα καταλήγει στο λιμάνι του Αθηνιού και σίγουρα θα σας αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΘΗΡΑ

Μπορείτε βέβαια να ανέβετε με το αυτοκίνητο στην Αρχαία Θήρα από το Καμάρι.
Όμως η διαδρομή που σας προτείνουμε είναι εξαιρετικά γραφική και σίγουρα θα σας μείνει σαν μια αξέχαστη εμπειρία.
Επειδή ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Θήρας κλείνει στις 2.30, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί για να μην σας ενοχλήσει ο ήλιος και η καλοκαιρινή ζέστη πάνω στο γυμνό βράχο.
Το μονοπάτι ξεκινάει από τη μονή του Προφήτη Ηλία (υπάρχει πινακίδα). Η θέα από εδώ, το πιο ψηλό σημείο του νησιού (567μ.), είναι υπέροχη και μοναδική!..: Σαν να βρίσκεστε σε αερόστατο θα βλέπετε από την μια πλευρά τον κάμπο του νησιού κι από την άλλη τη θάλασσα. Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή.
Φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια, για να νιώθετε άνετα και φυσικά να έχετε μαζί σας νερό.
Φτάνοντας στην αρχαία Θήρα θα νιώσετε το μέρος να σας συνεπαίρνει. Η τοποθεσία που διάλεξαν οι Δωριείς για να χτίσουν την πόλη τους προκαλεί δέος. Η Αρχαία Θήρα, χτισμένη αμφιθεατρικά ψηλά στο βουνό, βιγλίζει το πέλαγος. Ερείπια σπιτιών, λιθόστρωτοι δρόμοι, το θέατρο, αρχιτεκτονικά λείψανα αρχαίων ναών της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου, είναι τα κύρια αξιοθέατα του αρχαιολογικού χώρου.
Μπορείτε να επιστρέψετε είτε από την ίδια διαδρομή, είτε να ακολουθήσετε τον αρχαίο δρόμο (κατηφόρα εύκολη) που μετά από ένα χιλιόμετρο θα σας βγάλει στο Καμάρι.