ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ
Στο Πάνω Κουφονήσι
Οι παραλίες του νησιού είναι εξωτικές με μαγευτική παρθένα ομορφιά. κολπίσκους με χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. . Oι πιο πολυσύχναστες παραλίες τους είναι ο Φοίνικας, το Φανό, η Πλατιά Πούντα και η Iταλίδα. Στη συνέχεια θα συναντήσετε τις «πισίνες», μικρούς κόλπους ανάμεσα σε βράχια και το Πορί, την ομορφότερη παραλία του νησιού.
Στην ανατολική ακτογραμμή μπορείτε να κολυμπήσετε στις ακτές Χαροκόπου, Πλατιά Πούντα, Φανός, Ιταλίδα και Πορί.
Οι παραλίες Χαρακόπου και Πλατιά Πούντα συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες του νησιού.
Ο Φανός είναι από τις πιο απόκρημνες και ήσυχες παραλίες του νησιού.
Το Πορί με απόσταση 4 χλμ. από τη Χώρα θεωρείται από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες αλλά και τις πιο πολυσύχναστες. Μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε μέχρι τις θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί.
Στο Κάτω Κουφονήσι
Για όσους αναζητούν γαλήνη και απομόνωση σε ερημικούς αμμώδεις παράδεισους, συστήνουμε να πάρουν το καΐκι για το Κάτω Κουφονήσι. Θα απολαύσετε κολύμπι στην Παναγιά, το Νερό, τα Πεζούλια και το Δέτη.
Τα Κουφονήσια είναι από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς των Κυκλάδων. Ο τουρισμός άνθισε στο νησί την τελευταία δεκαετία καθιστώντας το ένα από τα πρώτα νησιά σε επισκεψιμότητα σε όλες τις Κυκλάδες. Αν και οι επισκέπτες του νησιού αυξάνονται με τα χρόνια το νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσική του ομορφιά. Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού και οι χρυσές αμμουδιές του με τα κρυστάλλινα νερά είναι πραγματική απόλαυση για τους επισκέπτες τους.O βυθός στα Kουφονήσια είναι μαγευτικός ιδανικός για τους φίλους των καταδύσεων.
Aπό τη Xώρα ξεκινούν καΐκια για τις πιο μακρινές παραλίες του νησιού, καθώς και για τα κοντά νησάκια Πρασούρα, Γλαρονήσι, Bούλγαρη, Tσουλούφι, Λάζαρος και Mεγάλη Πλάκα με τις γαλαζοπράσινες δαντελωτές αγκαλιές που σε προκαλούν να τις απολαύσεις και να τις εξερευνήσεις και δίκαια έχουν κηρυχθεί περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.