ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

Στο χωριό Τζερμιάδο, στα τέλη Αυγούστου, διοργανώνεται η γιορτή της πατάτας. Δοκιμάστε την πατάτα μαγειρεμένη με χίλιους δυο τρόπους και συνοδευόμενη πάντα από κρασί και τσικουδιά. Δοκιμάστε πατάτα στον ξυλόφουρνο, οφτή πατάτα, καθώς και χοιρινό μαγειρεμένο σε πετρόφουρνο. Οι εκδηλώσεις κρατούν περίπου τρεις ημέρες.

ΛΑΤΩ

Ο δήμος του Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδηλώσεις με την ονομασία «Λατώ», οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές και μουσικές εκδηλώσεις. Άξιες αναφοράς είναι οι εκδηλώσεις του χωριού Μυρσίνη Σητείας, που εκτυλίσσονται σε ένα υπαίθριο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φιλοξενούν καλλιτέχνες από μουσική κάθε είδους. (Έντεχνα, ροκ, παραδοσιακά).

Τελετή Πανός

«ΚΥΡΒΙΑ»

Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ιεράπετρα και περιλαμβάνουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές βραδιές.

«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»

Στην Κριτσά θα παρακολουθήσετε την αναβίωση του Παραδοσιακού Γάμου, όπου το κέφι και η ευθυμία κυριαρχούν.

«ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ» & «ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ»

Στη Σητεία, περί τις 15-20 Αυγούστου, διοργανώνεται η γιορτή της Σουλτανίνας, αφιερωμένη στην ποικιλία του σταφυλιού αυτού, καθώς τα «Κορνάρεια», με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ»

Στα χωριά Πισκοκέφαλο και Χαμέζι, αξίζει να βρεθείτε στα «καζανέματα» που αφορούν την παρασκευή ρακής και συνοδεύονται πάντα από νόστιμους μεζέδες και γλέντι. Στο Πισκοκέφαλο επίσης, διοργανώνεται και η γιορτή καλαμποκιού, συνοδευόμενη πάντα από μουσικές εκδηλώσεις.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

«ΒΡΑΔΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ»

Πραγματοποιείται στο χωριό Αβρακόντες, στο οροπέδιο Λασιθίου, με πολύ φαγητό και μουσική.

Βραδυά Κολοκυθιού