ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΡΥΛΙΟΥ

Σε απόσταση 20 χλμ από την Πύλη Τρικάλων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πετρυλίου, το οποίο είναι κατάλληλο για σκι αρκετούς μήνες το χρόνο. Διαθέτει 3 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, καθώς και δύο ξενώνες. Ατα γύρω λιβάδια μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το snowraft.
ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Η ορεινή ποδηλασία αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Στους δασικούς δρόμους γύρω από τα λιβάδια Περτουλίου και στο δασικό δρόμο από τον αυχένα Τζιατζιά στο Κόρπ. Μια επίσης ενδιαφέρουσα και εύκολη διαδρομή είναι αυτή κατά μήκος της κοιλάδας του Καμνιαϊτικου ποταμού, μέχρι το χωριό Πύρρα.
ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Το συναρπαστικό σπορ της αναρρίχησης στους Βράχους Μετεώρων και στον Κοκκινόβραχο στην Ελάτη, υπο την επίβλέψη έμπειρων εκπαιδευτών.
CANOE CAYAK

Μια ακόμη επιλογή δράσης είναι και το Canoe cayak στον Αχελώο, στον Καλικιώτη και στον Καμνιαίτη, ενώ στην τεχνητή λίμνη Λόγγος προσφέρεται η δυνατότητα για canoe λίμνης. Επίσης, στον Αχελώο, τα τμήματα από τη γέφυρα Αλεξίου μέχρι το φράγμα Μεσοχώρας και από τα Τρία Ποτάμια μέχρι τη γέφυρα Αλεξίου, θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του rafting.
JEEP 4X4

Τέλος εκδρομές με jeep 4X4 προσφέρουν τη δυνατότητα εύκολης και ασφαλούς ξενάγησης στην περιοχή της Πίνδου, ανάμεσα σε πυκνά δάση, αλπικά τοπία και δύσβατους δασικούς δρόμους.