Η λιμνοθάλασσα στην πόλη είναι χαρακτηρισμένος υγροβιότοπος, προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και φιλοξενεί κύκνους, ερωδιούς, αγριόπαπιες, αγριόχηνες, λούφες και άλλα είδη πτηνών. Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είναι και οι λιμνοθάλασσες των Στενών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 κι έχουν τεράστια οικολογική σημασία καθώς επίσης η περιοχή των Χορτάτων, το εσωτερικό Αρχιπέλαγος Ιονίου (η ανατολική πλευρά και τα γύρω νησάκια) και οι αλυκές Λευκάδας οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι το 1985 και είναι επίσης βραβευμένες από την UNESCO ως αρχαιολογικό και βιομηχανικό μνημείο.

Στην Εγκλουβή, υπάρχουν ακόμη απομεινάρια των «βόλτων», πέτρινα θολωτά κτίσματα με πάχος τοίχου περίπου μισό μέτρο όπου εκεί φύλαγαν οι αγρότες τις σοδειές και τα ζώα τους.

Οι μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες στο Νυδρί και ο πολύτιμος βιότοπος του φαραγγιού στο Δημοσάρι, προσφέρουν ανεπανάληπτες εικόνες. Τα πέτρινα γεφύρια, οι νερόμυλοι, τα πηγάδια, οι πηγές της Κερασιάς στο Σύβρο και το φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες μαρτυρούν τον αγροτικό χαρακτήρα της υπαίθρου της Λευκάδας.


ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η ανατολική πλευρά του νησιού είναι ήπια και γαλήνια, με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εδώ οι παραλίες έχουν τη φιλόξενη ηρεμία της αβαθούς θάλασσας. Απάνεμοι κόλποι προσφέρονται για ανεφοδιασμό ιστιοπλοϊκών, ταβέρνες και θαλάσσια σπορ σας προσφέρονται απλόχερα. Οι Καριώτες, η Λυγιά, η Νικιάνα, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το Βλυχό, το Γένι, το Δεσίμι, ο Πόρος, τα Σύβοτα και η Βασιλική, προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες.


ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ


Occhi Verdi Boating, Σύβοτα Λευκάδας, τηλ: 6945858038