ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ | Αρκαδία | Πελοπόννησος | Golden Greece
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ | Αρκαδία | Πελοπόννησος | Golden Greece

Αρκαδία

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ - Αρκαδία

Το Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της Αρκαδίας, στεγάζεται στους ειδικά φροντισμένους χώρους ενός ωραίου πετρόκτιστου κτιρίου, της πρώην Οικοκυρικής Σχολής Τεγέας, στην Επισκοπή Τεγέας.
Το κτίριο βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αλέας Αθηνάς και δίπλα από το Βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μέσα στο όμορφο πάρκο της Επισκοπής.
Το Μουσείο ζωντανεύει τη νεότερη κληρονομιά της Τεγέας και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων.
Στο μουσείο θα θαυμάσετε ενδιαφέρουσες συλλογές παραδοσιακών υφαντών, κεντημάτων, ρούχων, τοπικών φορεσιών και φωτογραφιών από την περιοχή της Τεγέας, καθώς και αργαλειούς.
Σε ειδικούς χώρους έχουν δημιουργηθεί αναπαραστάσεις παλιών εργαστηρίων, -πεταλωτήριο, τσαγκάρικο, και σιδηρουργείο-, όπως και χώρων παραδοσιακού σπιτιού (σάλα, κρεβατοκάμαρα και κουζίνα). 
Πολύ όμορφη είναι και η συλλογή απόι γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές της Τεγέας.
Σε άλλους χώρους τέλος εκτίθενται γεωργικά εργαλεία, σκεύη καθημερινής χρήσης, κατανεμημένα ανά επάγγελμα και λειτουργία της καθημερινής ζωής. Ξεχωρίζουν η ολυμπιακή δάδα της πρώτης Ολυμπιάδας, καθώς και δημιουργήματα των μαθητριών της Οικοκυρικής Σχολής Τεγέας.
Το μουσείο είναι επισκέψιμο καθημερινά όλο το χρόνο.

Πηγή: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
arcadia.ceid.upatras.gr

Φωτογραφίες
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ - Αρκαδία - Φωτογραφίες ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ - Αρκαδία - Φωτογραφίες