ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
Απέχουν 15 χλμ από τη Λαμία και βρίσκονται στους πρόποδες του Καλλιδρόμου. Οι λουτροπηγές είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Είναι υδροθειο-χλωρονατριούχες, κατάλληλες για παθήσεις γυναικολογικές και δερματικές.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΕΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ
Η περιοχή σήμερα, αποτελεί έναν ευρύτερο οικοσύστημα με υδρόβια και υγρόφιλη βλάστηση. Η ορνιθοπανίδα της παρουσιάζει ιδιαίτερο πλούτο και ενδιαφέρον. Έχουν καταγραφεί 179 είδη πτηνών, 4 σπάνια είδη θηλαστικών και 21 είδη ψαριών.

ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ
Τόπος ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος.

ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Οι πηγές που κυριαρχούν στην είσοδο του χωριού, διαμορφώνουν έναν αξιόλογο υγροβιότοπο όπου ζει το μοναδικό στον κόσμο αρχέγονο είδος ψαριού "Ελληνοπυγόστεος" (pungitius hellinicus).

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Η Λαμία είναι διάσημη για τα ψητοπωλεία της. Ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί παραδοσιακά ψητά, ντόπιες ρουμελιώτικες γεύσεις και τσίπουρο, κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων στην Πλατεία Λαού ή στα πολυάριθμα γραφικά μεζεδοπωλεία. Φημισμένα είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής, όπως η φέτα και το γάλα Λαμίας.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Πεζοπορία καθώς και αναζωογονητικές εκδρομές, μπορείτε να κάνετε σε όλο τον ορεινό όγκο του Καλλιδρόμου.

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Άρτια οργανωμένες, με ειδικές πισίνες για θειούχες και νατριούχες θεραπείες.
Οι πηγές των ιαματικών νερών των Καμένων Βούρλων βρίσκονται στους πρόποδες της Κνημίδας και σε απόσταση 300 - 400 m περίπου μακριά από την παραλία. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πολλές πηγές, της ίδιας περίπου χημικής σύστασης, διαφορετικής όμως ραδιενέργειας και θερμοκρασίας. Οι πηγές της δεξαμενής χαρακτηρίζονται σαν Ραδιενεργές - χλωριονατριούχες και η πηγή του Μύλου Κονιαβίτη σαν υδροθείο - χλωριονατριούχος.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ
Η ερίβωλος Οίτη με τον Εθνικό Δρυμό και τη μοναδική εναλλαγή και ποικιλία των τοπίων της, προσφέρει υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία και ορειβασία στην καταπράσινη απεραντοσύνη της.

ΙΠΠΑΣΙΑ
Ελεύθερη ιππασία στα γραφικά μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Στις όχθες του φιδωτού Σπερχειού ποταμού.