ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου έχει ως στόχο την προστασία και τη διατήρηση των σημαντικότερων παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, των βιότοπων και του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, των βιότοπων ενδημικής χλωρίδας, των βιότοπων των προστατευόμενων ειδών ορνιθοπανίδας και των αλιευτικών πόρων του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τόσο από δραστηριότητες στη θάλασσα, όσο και από τη ρύπανση. (Διεύθυνση Πάρκου: Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Τ.Κ 29100, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26950-29870).
ΝΑΥΑΓΙΟ

Η πιο πολυφωτογραφισμένη παραλία της Ελλάδας, ονομάστηκε έτσι από το πλοίο που ναυάγησε το 1983 και το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας και η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

Βρίσκονται στην περιοχή Άσπρος Βράχος, με μεγαλύτερη εξ' αυτών το «Κυανούν Σπήλαιο». Μπορείτε να τις επισκεφθείτε με βάρκα από τον Άγιο Νικόλαο και προτείνεται ανεπιφύλακτα μια βουτιά στα υπέροχα νερά της, με τα εκπληκτικής ομορφιάς χρώματα.
ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΚΟΣ

Βρίσκεται στις Βολίμες Ζακύνθου και λειτουργεί από το 2002. Στο χώρο του πάρκου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συναντήσει 200.000 είδη αυτοφυών φυτών, άγρια γεράκια, πτηνά, έντομα και όλων των ειδών τα αυτόχθονα ζώα. Επίσης θα δει ζώα, όχι συνηθισμένα για τα ελληνικά δεδομένα, από τη Β. Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου, όπως: τσιντσιλά, ρακούν, αφρικάνικα μίνι γιδοπρόβατα και σκίουρους.Πέτρινο Πάρκο «ΑΣΚΟΣ», Βολίμες Ζακύνθου, τηλ. 26950-31650, 6976-061844