ΟΘΩΝΟΙ
Οι Οθωνοί είναι το τρίτο νησί των Διαποντίων Νήσων και αποτελεί το δυτικότερο σημείο του Ιονίου και της Ελλάδας. Είναι μάλιστα το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος αυτού.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ο βενετσιάνικος αέρας που κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική του νησιού με τα παραδοσιακά σπίτια και το βενετσιάνικο κάστρο, που αποτελεί και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού.

Η ιστορία των Οθωνών ξεκινάει από την αρχαιότητα όπου έχουν βρεθεί αναφορές για το νησί στον Ησύχιο από τον 3ο αι. π.Χ. Μετά την Ναυμαχία της Ναυπάκτου άρχισε να επικοίζεται το νησί κανονικά. Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση του λόγω εγγύτητας με την Ιταλία είχε κάνει το νησί σημαντικό σημείο επικοινωνίας με τις Ανατολικές επαρχίες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο θέαμα του νησιού είναι ένας λευκός σταυρός στην ομόνυμη περιοχή του νησιού ως ένα είδος μνημείου που θυμίζει την μεγάλη σφαγή πολλών κατοίκων του νησιού από τον περιβόητο πειρατή Μπαρμπαρόσα το 1537.

Η φυσιογνωμία του νησιού είναι παρόμοια με εκείνο της Κέρκυρας. Οι Οθωνοί χαρακτηρίζονται από πλούσια βλάστηση η οποία όταν ενώνεται με την θάλασσα δημιουργεί πανέμορφες καταπράσινες παραλίες και ορμίσκους. Μάλιστα υπάρχουν παραλίες όπως η Άσπρη Άμμος η οποία σας προσφέρει ιδανική απομόνωση λόγω της μοναδικής πρόσβασής της από την θάλασσα.

Τέλος, οι λάτρεις της πεζοπορίας βρίσκουν στο νησί ένα σημαντικό δίκτυο από μονοπάτια γύρω από την πλούσια βλάστηση ιδανικούς για χαλαρούς περιπάτους αλλά και δυνατή πεζοπορία γύρω από το νησί.