ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
Η Ερείκουσα είναι ένα από τα 11 μικρά νησάκια του Ιονίου Πελάγους, κοντά στην Κέρκυρα που όλα μαζί δημιουργούν τα γνωστά Διαπόντια Νησιά. Έχει πάρει το όνομά της πιθανότατα από τον τοπικό θάμνο Ρείκι του οποίου οι άνθη έχουν μια διαρκιτική απαλή μυρωδιά.

Σε έκταση δεν ξεπερνάει τα 5 τχλμ και γι αυτό το λόγο ανήκει στην νομαρχία διοίκησης της Κέρκυρας, αποτελώντας ωστόσο μια ξεχωριστή κοινότητα. Παρά το μικρό μέγεθος του νησιού το καταπράσινο τοπίο του είναι μεγαλειώδες. Προσφέρει ιδανική απομόνωση για τους φυσιολάτρες που επιλέγουν εναλλακτικές διακοπές σε ένα ιδιαίτερα όμορφο νησάκι.

Σημαντικές παραλίες της Ερείκουσας είναι το Πόρτο αλλά και το Μπραγκίνι. Τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους σε συνδυασμό με την λευκή αμμουδιά του νησιού δημιουργούν το κατάλληλο τοπίο για αξέχαστες διακοπές στην Ερρικούσα. Η πυκνή βλάστηση του νησιού που είναι γεμάτο από κυπαρίσσια άγρια βότανα και φυτά δημιουργούν μικρά δρομάκια ιδανικούς για χαλαρούς περιπάτους και για εξερεύνηση του νησιού.

Οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν ζωντανές τις μνήμες και τις συνήθειες του παρελθόντος. Ένα μάλιστα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού είναι το παραδοσιακό ελαιοτριβείο του ανάμεσα στους παραδοσιακούς οικισμούς, το οποίο βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε πλήρη λειτουργία.